ekor-ekor

Tuesday, September 8, 2009

diari conteng 2



sedikit catatan; betul, aku dah semakin hilang semangat dgn apa yg aku buat sekarang. mungkin sebab byk masalah yg timbul kebelakangan ni. tak payah aku nak bagitau kat sini. aku sesak, aku serabut. tgk contengan kat atas, serabut kan? macam tu la hidup aku sekarang. aku jenis yg takutkan komitmen, aku jadi sesak dgn semua benda yg digalaskan kat bahu aku. sebagai anak, sebagai abang, sebagai student..aku cuma nak jadi manusia.

aku teringat balik sebelum aku study sini, aku kerja kilang 2 tahun. masa mula2 kerja situ, aku rasa aku macam tak boleh tahan; berat kerja situ. kawan2 aku sorang sorang berhenti. masa tu aku fikir, kalau aku berhenti sekarang mungkin selamanya aku akan jadi macam tu; kerja then berhenti. aku kuatkan semangat aku sampai aku sambung belajar. sekarang ni sekali lg aku hadap situasi sama dlm suasana berbeza. tp aku masih berfikiran sama, kalau aku tarik diri sekarang mungkin aku akan tarik diri selamanya dlm hidup aku. tulah satu2nya motivasi yg tinggal dlm diri aku.

ps: aku takutkan komitmen, tp bkn aku untuk lari dari komitmen..well,hidup ni berat selagi kau hidup..

13 comments:

aishah_conteng_je said...

saya pula takut untuk meninggalkan yang lepas dan memulakan yang baru.
takut dengan kejutan
dan beum pernah beri komitmen dalam hidup.

haih..

kuat kamu~
semangat itu yang kita mahu~

ngee

Jiglenn said...

Wow! Cool work.

abang besi said...

smart la lukisan..lama tk kemari..hmm..ape kabar?y mcm lost je?

Medi said...

jiglenn- that's not horrible for you?

aishah-

tak perlu tggl yg lepas utk mulakan yg baru..sbb yg lepas tu pngajaran dan pngalaman utk kita mulakan yg baru.

ye,hidup pnuh kjutan.org ckp hidup mcm prjalanan,klau prjalanan msti ada byk simpangnya,slekohnya..tiap2 simpang n slekoh ada pula kjutannya.tp sdikit sbnyak kjutan2 tu jgk buatkan kita hati2..buatkan hidup ada warnanya.

saya fikir kuat lg kamu..sy slalu nmpk komitmen dlm tulisan2 kamu..sy prcaya komitmen ada dlm diri kamu..cuma hrp kamu tak fikirkan sgt perkara2 remeh dlm hidup kamu..n teruskn mnghargai prkara2 pnting pd kamu..mcm kamu slalu..

abg besi- trima kasih..sibuk dgn asigment..hidup kelam kabut sikit kblakangan ni..tgh susun smula mana yg perlu difikirkan dulu n mana perlu diabaikan.

aishah_conteng_je said...

selamat hari raya~

=)

azzaliena suziantie feisal said...

lawa lukisan tuh..
link n follow:)
nice entry babe

Medi said...

aishah- slamat hari raya aishah~

azza- azza je boleh?trima kasih:)

dakwat-merah said...

aloow kawan...stil remember me??
amin landak...jumpa jgk blog ko ea...
ko menganaz kat cni ea??

Medi said...

ohh gosh..ko rupenya!
haha..ada pun blog ko..
aku mengganas?menyemak ada la.
btw, thanx 4 view.rajin2 la update blog tu kawan..

kOkO cokeLaT said...

ooo jeles sunggoh dgn artwork kamoo..
sgt seni..= )

Medi said...

trima kasih..
syg skali,rasa mcm nak belanja mkn je..

oRen said...

lama dah ak update ni~

Medi said...

hehe~
akan diupdate slepas event ni..
insyaallah~